art

Pazartesi, Mayıs 22, 2006

Safranbolu'nun dijital rehberi

19 Mayıs tatili dolayısıyla Karadeniz'in huzurlu toprakları Amasra-Bartın-Safranbolu'daydım... Biraz kafa dinlemek içn gitsem de bloğuma yazacak enteresan birşey bulmaya vaktim oldu!
Safranbolu, 1127 tarihi eseri sayesinde 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan Karabük'e bağlı şirin bir ilçe. Söz konusu 1127 adet cami, çeşme, ev, mescit, köprü, han ve hamam gibi korunma altına alınan tarihi eser, vakit de dar olunca; yörenin girişimci Turizm Şirketi Batuta Turizm, çareyi elektronik rehberle gezi düzenlemekte bulmuş.

8 kişilik mini araçlarla Safranbolu'nun dar sokaklarında ferah ferah gezerken bir yandan da Türkçe-İngilizce-Japonca dillerindeki elektronik rehberinize kulak verebiliyorsunuz.

Batuta Turizm'in Türkiye'de tek olduğunu iddia ettiği bu hizmeti (başka yerde rastlayan varsa lütfen haber verin, merak ettim!) deneme fırsatı bulamadım çünkü talep oldukça yoğundu. Ancak tüm gün boyunca geze geze bitiremediğim Safranbolu için işe yarayan bir hizmetmiş gibi geldi. Yeni ve merak uyandırıcı!

1 Comments:

Blogger tallica4us said...

Sayın Meltem Hanım;
Size verdiğimiz hizmetin benzerini uygulayan bir şirket ile ilgili bilgi ulaştımı? Hakkımızda yazdıklarınız için teşerkkür ediyoruz.Safranboluya geldiğinizde size ücretsiz olarak bir tur yaptırmayı çok arzu ederiz.
BATUTA TURİZM

Haziran 27, 2007  

Yorum Gönder

<< Home